Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS
Skoda

   
 
FR
VOORVERKOOP TICKETS
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

18 September 2017  -  Condroz Rally
Rallye du Condroz-Huy
In volle voorbereiding...
Voor de Royal Motor Club de Huy is de maand september traditioneel die van de bevestigingen. Alvorens het over de deelnemers te hebben, werd het parcours en het definitieve tijdsschema goedgekeurd. De voorbereidingen voor deze 44ste editie van de Rally van de Condroz (3-4-5 november 2017) lopen dus op wieltjes.

Zonder twijfel is het nog wat te vroeg om te praten over het sportieve aspect van de wedstrijd, die opnieuw twee dagen zal duren en heel wat nieuwe elementen in het parcours introduceert.
Na de vele opmerkingen van de teams werden de sectoren op onverhard ingeperkt: van de 225 kilometer tegen de chrono zijn er slechts 3 op onverhard… De beslissing is gevallen: op zaterdag staan vijf verschillende proeven op het menu, met identieke chronoritten als in 2016, maar ook nieuwigheden, onder andere met Forseilles en Perwez-Marchin, waarbij die laatste bijna de kaap van de 25 kilometer rondt!
Op zondag staan nog vijf andere proeven op het programma, met een showgedeelte in de proef van Strée-Ombret en een nieuw gedeelte in Amay.
De testproef wordt opnieuw georganiseerd in Ben-Ahin op vrijdag en de technische controle vindt nog altijd plaats in Peugeot-garage Schyns.
Dit jaar worden alle wagens uitgerust met het tripy-systeem, waardoor de wedstrijdleiding hen op de voet zal kunnen volgen… Een ontegensprekelijk pluspunt op veiligheidsvlak!
Wat de animaties betreft, kunnen we nu al melden dat de rally opnieuw te volgen is op een FM-radio en het internet (met DAB) en dat de handtekeningensessie georganiseerd wordt op vrijdag, na de formaliteiten van de technische controle en de testproef.
Afspraak in de grote tent van de organisatie bij valavond op vrijdag.
Het is natuurlijk nog wat te vroeg om een beeld te schetsen van het deelnemersveld. Kris Princen heeft zijn forfait aangekondigd, maar enkele Belgische toprijders zouden van het peloton eens te meer het meest aantrekkelijke van het Belgisch kampioenschap moeten maken. We herinneren u dat de Rally van de Condroz de laatste afspraak is van het Belgian Rally Championship (BRC).

De online ticketverkoop is overigens al gestart op www.condrozrally.be. Twijfel niet, want de tarieven zijn erg voordelig en de voorverkoop bestaat uit enkele exclusieve pakketten. De deelnemers kunnen ondertussen ook het reglement online raadplegen.

De 44ste Rally van de Condroz wordt georganiseerd met de trouwe steun van de Provincie Luik-Sport, La station des Gets in de Haute-Savoie, Peugeot, Ouftitourisme, de stad Hoei, Primus, RTBF, Classic 21, Vlan, La Meuse en 7Dimanche.
 

 
 
Previous
Condroz Rally   27 Juin 2017
Condroz Rally   20 Octobre 2017
Rallye du Condroz-Huy
De spanning stijgt
Lees meer