Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS
Skoda

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

26 Oktober 2018  -  Condroz Rally
Een echte Condroz?
45de Condroz Rally
Het wordt een editie die er eens te meer grandioos uitziet.

Na een lange nazomer zakken de temperaturen voor een Belgische herfst met een grijze hemel, natte en modderige wegen, en omstandigheden waar rijders en toeschouwers van houden.Het peloton bestaat verder uit een indrukwekkende reeks topwagens. Maar liefst vijfentwintig R5-bolides waaronder achttien Skoda R5, dat is nooit eerder vertoond in de Condroz. Onder hen vinden we bovendien tien rijders die kunnen meespelen voor de zege. Bij die Skoda-rijders, die kozen voor de referentie in de R5-categorie, lijken Kris Meeke, Cédric Cherain, Kris Princen, Vincent Verschueren, Adrian Fernémont en Ghislain de Meviusover de beste papieren te beschikken. Maar kijk ook uit voor officiële Skoda-rijder Sébastien Bedoret, die constant progressie boekt, Xavier Bouche en Olivier Collard.In de achtervolging mikken Steve Matterne, Bertrand Grooten, David Bonjean, Cédric De Cecco of nog Melissa Debackere op de ereplaatsen. Tegenover die Skoda-armada voelt Stéphane Lefebvre zich wat eenzaam aan boord van de Citroën C3 R5. Kevin Demaerschalk is zeker en vast niet kansloos, terwijl lokale held Xavier Baugnet het nieuwe wapen van Citroën zal ontdekken. De Ford Fiesta R5 zal het zeker niet gemakkelijk hebben met het trio Timmers-Busin-Litt. Interessant worden daarnaast ook de prestaties van de andere rijders die de stap hebben gezet naar de R5-categorie: Etienne Monfort (Skoda), Steve Fernandes (Skoda), Emmanuel Gonnay (Citroën DS3 R5), Cédric Busin (Ford Fiesta) of nog Johan Van Den Dries (Skoda). Het publiek zal tot slot de Brit Simpson ontdekken, aan het stuur van een Skoda als teamgenoot van Xavier Bouche bij ToK Sport.   

 

Er moet natuurlijk rekening gehouden worden met de banden die door de verschillende teams gebruikt worden: tussen Michelin, Pirelli en D-Mack valt de beslissing waarschijnlijk door de weersomstandigheden.

Om die R5-armada te bekampen is er één enkele WRC van hoog niveau, de Skoda Fabia WRC die wordt bestuurd door de snelle Bastien Rouard. 

Een originele toets en het spektakel worden verzekerd door de Mini Cooper S2000 van Guino Kenis, de Abarth R4 Rally van de onvermoeibare Jean-Pierre Vandewauwer en natuurlijk de Porsche 997 GT3 van Patrick Snijers en John Wartique.

De R2-categorie belooft een strijd tussen Grégoire Munster (Opel Adam) en Thomas Brüls (Peugeot 208), met als scherprechters misschien wel Gilles Pyck (Peugeot) of Nick Reynvoet (Ford Fiesta). Andere voorwielaandrijvers zullen zich in de kijker rijden, zoals de DS3 R3 van Manu Canal, de Fiat Punto S1600 van Stephan Hermann, de Renault Clio R3 van Florian Jupsin of de Opel Astra Kitcar van Serge Verstaen.

Bij de vierwielaandrijvers worden de hoofdrolspelers de Mitsubishi van Marc Streel, Cédric Verhees, Yann Munhowen maar ook de Subaru van Alain Willems en Arnaud Neven.

De historic-categorie ontvangt een prachtig deelnemersveld met een strijd onder de Ford Escort: Mayaert, Bux, Deferm onder anderen, de Opel van Prinzie en Cornet en de creatieve Toyota GT2000 van Didier Vanwijnsberghe.

Al dat mooi volk trekt zich op gang vanaf vrijdag voor de technische controle, de testproef (Ben-Ahin in omgekeerde richting van 12u tot 17u) en de handtekeningensessie om 18.30u in de grote tent. Belangrijk om te noteren is dat zondag even belangrijk wordt als zaterdag, met tien proeven per dag en telkens een totaal kilometeraantal van ongeveer 220 kilometer tegen de chrono.

 

De ticketverkoop is uiteraard beschikbaar online op www.condrozrally.be. Twijfel niet, want de tarieven zijn voordelig in voorverkoop met exclusieve pakketten als klap op de vuurpijl. De deelnemers vinden het deelnameformulier en het reglement eveneens online.

 

De 45steRally van de Condroz wordt georganiseerd met de trouwe steun van de Provincie Luik-Sport, La station des Gets in de Haute Savoie, Skoda, Ouftitourisme, de stad Hoei, Primus, RTBF, Classic 21, Vlan, la Meuse en 7Dimanche.

 
 
Previous
Condroz Rally   19 Octobre 2018
Condroz rally 2018
Meesterlijk peloton
Condroz Rally   31 Octobre 2018
Animaties vanaf vrijdag…
45de Condroz Rally
Lees meer