FR
Partners
22 April 2016  -  12 Heures de Huy
Douze Heures de Huy 2016 / Samedi 14 mai
Nog enkele dagen om in te schrijven!
Het is een vanzelfsprekend interessante, want zo verschillende wedstrijd… De Douze Heures de Huy, die op 14 mei verreden wordt, eert in zijn huidige vorm het prestigieuze verleden van het evenement. Het gaat hierbij voortaan om een regularity rally naar het voorbeeld van vele gereputeerde wedstrijden, waardoor de deelnemers ook punten scoren voor de RACB Historic National Regularity Trophy. De afspraak in Hoei blijft uniek in zijn genre dankzij zijn categorie… Solo, waar de rijder ook dienst doet als corijder! De missie: de opgelegde gemiddelden respecteren door goed te doseren en vooral niet verloren te rijden.

Kortom, wie ‘anders’ wil rijden, zakt maar best af naar de stad aan de oevers van de Maas voor een groot feest van auto’s van weleer. Treuzelen doet u best niet, want de inschrijvingen worden gesloten op donderdag 28 april!

Op dit moment, en dat in afwachting van enkele andere grote namen die van de Douze Heures de Huy een specialiteit of een vast jaarlijks hoogtepunt gemaakt hebben, lijkt de strijd in de categorie Solo weergaloos te worden, met favorieten als Jean-Pierre Damoiseaux (Lotus Elan), Victor Guilmain (Porsche 911 Targa), Claude Ninane (Ford Escort MK1 1300 GT) of Robert Rorife (Volvo 121). We vermelden ook de aanwezigheid van de heel originele Fiat Moretti 850 S die getemd wordt door Pat Lambert, bijzonder gemotiveerd om alleen aan boord van zijn bolide te zitten. De Noelanders, Guilmain Jr., Gathy of Lux, laten nog even op zich wachten, maar we kijken vooral uit naar de wagens die ze willen inzetten…

Bij de meer traditionele teams, met rijder en corijder, lijken vier duo’s van specialisten in de regularity zich te onderscheiden, met Benoît Lohisse en Jérôme Bestgen (MG B GT), Michel Hermans en Thierry Francotte (Alfa Romeo Giulietta Sprint), André Claesen en Jean-Pierre Halleux (Volvo Amazon 122 S), maar ook Pascal van de Moortel en Jean-Louis Hottelet (Austin Mini Cooper S).

De Douze Heures de Huy bezorgt de deelnemers traditioneel heel wat vermaak, maar ook het publiek heeft de wedstrijd met rood aangekruist in zijn kalender. Die toeschouwers ontbreken evenmin op de afspraak tijdens de doortocht van de wagens op de Grote Markt op de middag en om 16 uur. Dit jaar zal bovendien een legendarische stem weerklinken over de terrasjes, met name die van Jean-Pierre Amand, die de gloriejaren van de Rally van de Condroz van commentaar voorzag, de grootste organisatie van de Motor Club de Huy.

Vooraleer de wedstrijd naar het hart van de stad trekt, wordt de start de avond voordien gegeven om 18 uur met de traditionele administratieve en technische controles, samen met de installatie van het ‘Tripy’-systeem in de gebouwen van MY Vintage in Ben-Ahin, waar een welkomstdrankje wordt aangeboden aan de deelnemers.

De ‘sportieve’ start van de Douze Heures de Huy wordt gegeven zaterdagochtend, met een eerste controlepunt bij La Brasserie om 8 uur ’s morgens. Twaalf uur later, om 20 uur, ligt de aankomst bij de centrale van Tihange, met nadien uiteraard de prijsuitreiking. Zeker niet te missen: de stroken van de Poudreries, Terwagne, Pailhe en de Moulin de Solières, vaak drukbezocht…

U heeft het begrijpen, de inwoners van Hoei – en anderen – beleven op zaterdag 14 mei een prachtig evenement. De afspraak ligt vast! 

 
 
Previous
12 Heures de Huy   21 Mars 2016
Douze Heures de Huy 2016 / zaterdag 14 mei
Solo of als duo, altijd in de Condroz!
12 Heures de Huy   10 Mai 2016
Lees meer