FR
Partners
07 November 2021  -  Condroz Rally
Stephane Lefebvre tekent voor zijn 3e opeenvolgende overwinning in Huy.
«En deze is zeker de mooiste want we moesten continu strijd leveren en mochten vooral niks toegeven want Adrian, Ghislain en Grégoire zaten ons dicht op de hielen. Bovendien waren de omstandigheden van deze 47e editie heel delicaat en dat maakte het alleen maar moeilijker. Maar met het team van DG Sport en Renaud Jamoul hebben we mooi werk geleverd en we hebben ons niet vergist van strategie. Ik ben blij dat ik Renaud zijn eerste overwinning kan bezorgen, want voor hem is een overwinning hier in Huy natuurlijk heel bijzonder».

Zonder zelfs een enkele snelste tijd te realiseren op deze tweede dag van de wedstrijd, was het team van de Citroën C3 R2 de situatie perfect meester : de 8"4 voorsprong na de eerste dag ging over naar een voorsprong van 7"2 na de laatste gechronometreerde etappe.

Adrian Fernémont heeft alles gegeven om druk te blijven zetten. De winnaar van de laatste Rally van Wallonië is ondanks alles toch tevreden: «Ik kan niet ontgoocheld zijn : in het kader van het Belgisch kampioenschap is dat een super resultaat en ten opzichte van 2019 heb ik mijn achterstand op Stéphane gehalveerd... Ik kijk al uit naar volgend jaar !»  De nummer drie, Ghislain de Mevius was heel duidelijk : «Als ik zie dat, sinds het begin van het seizoen, geen enkele kandidaat voor de titel grote fouten heeft gemaakt, kan ik alleen maar zeggen dat het niveau heel hoog is. Eerlijk gezegd, ik heb vandaag alles gegeven en heb de beste tijd geklokt in de power stage, maar op dit niveau kon ik de 10 seconden die ik in Villers was verloren gisteren nooit meer inhalen.» Grégoire Munster finisht uiteindelijk als vierde van de topbrigade. «Ik ben inderdaad wel wat ontgoocheld, maar elke seconde is hier cruciaal en het was heel erg belangrijk om geen fouten te maken. Ik ben nog altijd in de running, het kampioenschap is nog niet gestreden en vooral, we hebben ons hier goed geamuseerd.» Voor de laatste meeting had Adrian Fernémont 127 punten in 6 resultaten (18 punten voor zijn slechtste resultaat), De Mevius had 117 punten in 6 resultaten (14 punten) en Grégoire Munster behaalde 114 punten, eveneens in 6 resultaten (11 punten). Het volstaat om te zeggen dat alles mogelijk is ...

Vincent Verschueren hield goed stand achter deze vier op een 5e plaats, mede dankzij het feit dat zijn directe rivaal, Cédric Cherain, uiteindelijk in de fout ging in de voorlaatste gechronometreerde etappe. Cedric de Cecco die gisteren vertraging opliep door een fout, kon niet beter doen dan een 6e plaats, wat nog altijd een uitstekend resultaat is. Hij eindigt voor Sébastien Bedoret en Kris Princen, die constant op de achtergrond bleven dit weekend. De Top 10 wordt vervolledigd door Pieter Jan-Michiel Cracco die Xavier Bouche achter zich wist te houden. Maxime Potty en John Wartique, de « circuitrijders » van het peloton, deden het uitstekend en eindigden voor de andere regionale teams in Rally2.  .

 

Romain Delhez won zijn duel met... de baan die absoluut niet geschikt was voor zijn Porsche 997 GT3. Hij eindigt op een mooie 16e plaats, ver voorop in de RGT. En dan is er nog de prestatie van Gino Bux, die het ganse weekend door een feilloos parcours reed en zo in de top 20 finisht en de overwinning van de Stellantis Cup op zijn naam mag schrijven met meer dan een minuut voorsprong op Charles Munster, die zich kan troosten met de titel in het Belgisch Junior kampioenschap. Thibaut Mazuin kon hem niet echt intimideren.

In de Renault Clio Trophy bevestigde deze laatste manche de heerschappij van Gilles Pyck, die niets overliet aan zijn tegenstanders. De 2021 kampioen van de Trophy laat Tom Rensonnet achter zich met meer dan 40". Niels Reynvoet eindigt 3 voor Benoit Verlinde.

Deze 47e editie van de Rally van de Condroz-Huy eindigt op een positieve noot deze tweede dag, het publiek gedroeg zich verantwoordelijk en zo kon de wedstrijd normaal verlopen. De Royal Motor Club de Huy is blij met het talrijk opgekomen publiek, dat grotendeels verantwoordelijk en bewust was en legt nu reeds de basis voor een 48e editie die kan evolueren in functie van de lessen die men uit deze zeer delicate 2021-editie kon trekken. 

 
 
Previous
Condroz Rally   23 Décembre 2021
Lees meer